"Laiks ir noslēpumaina substance ... " (Z. Skujiņš) - Alekšūne, Ilze (Latvijas Universitātes Bibliotēka, 2017)
Rakstā sniegts ieskats par Muzeju nakts pasākumu norisi Latvijas Universitātes Bibliotēkā 2017. gada 22. maijā. Pasākumā dalībnieki varēja lasīt senus tekstus latviešu valodā, kas izdoti gotiskā rakstā ar raksturīgiem smailiem, stūrainiem burtiem, kā arī atrast grāmatas bibliotēkas plauktos, izmantojot bibliotēkas lietotāju elektroniski izveidotos pasūtījumus. Apmeklētājiem tika piedāvātas arī vairākas izstādes. Viena no izstādēm Dr. Mārtiņa Lutera darbu sējumi, kas tapuši 18. gadsimtā, tiem varēja pieskarties un tos pārlapot, izmantojot kokvilnas cimdus. Viesiem, kuriem interesēja fotogrāfijās iemūžināts laiks, bija iespēja vērot LU Bibliotēkas attīstību vēsturiskās fotogrāfijās – gan senākās, sākot ar LU pirmajiem darbības gadiem, gan pavisam jaunās, kurās fiksēti mirkļi no LU Bibliotēkas ikdienas.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Izstādes - LU Bibliotēka; Muzeju nakts - LU Bibliotēka; Pasākumi - LU Bibliotēka