Tiešā atlase, kā jaunās paaudzes talantu piesaistes metode starptautiskā uzņēmumā - Valtere, Jana (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs "Tiešā atlase, kā jaunās paaudzes talantu piesaistes metode starptautiskā uzņēmumā" tika izstrādāts ar mērķi noskaidrot, vai tiešā atlase var tikt veiksmīgi izmantota, kā jaunās paaudzes talantu piesaistes metode starptautiskā uzņēmumā. Tiešā atlase pasaulē ir zināma, kā augsta līmeņa vadītāju piesaistes metode, kas tiek izmantota, kā ārpakalpojums, taču reti kāds uzņēmums nodarbina iekšējo tiešās atlases speciālistu visu līmeņu talantu piesaistes funkcijas veikšanai. Pētījuma rezultāti pierāda to, ka tiešās atlases speciālisti ļoti labi pārzina jaunās paaudzes talantu uzskatus par darba devēju un darbu kopumā, kā arī viņu raksturiezīmes, kas norāda uz to, ka tiešā atlase var tikt veiksmīgi izmantota, kā jaunās paaudzes talantu piesaistes metode starptautiskā uzņēmumā. Maģistra darba beigās tiek izdarīti svarīgākie secinājumi un izvirzīti priekšlikumi uzņēmumam un ieteikumi turpmākajiem pētījumiem.

The aim of the thesis "Headhunting as Talent Acquisition tool in international company for attracting Generation Y" is to find out whether headhunting can be successfully used as talent acquisition tool in international company. Headhunting is widely known as executive search tool, which is usually outsourced to external agency, however, it is less known as internal talent acquisition tool of the company with aim to fulfill the recruitment function from within. The results of this research prove that headhunters know very well the attitude towards employer, job and the characteristics of generation Y talents, what points out to the statement, that headhunting can be successfully used as talent acquisition tool in international company. At the very end of this thesis the main conclusion points are pointed out and proposals to international company as well as proposals regarding future research are made.
Headhunting as Talent Acquisition tool in international company for attracting Generation Y
Keywords: Vadībzinātne; tiešā atlase; jaunākā paaudze; Y paaudze; talantu piesaistes metode