Krievu Pareizticīgo Baznīcas valodas īpatnības (salīdzinājumā ar mūsdienu krievu literāro valodu) - Bartuls, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs „Krievu Pareizticīgo Baznīcas valodas īpatnības (salīdzinājumā ar mūsdienu krievu literāro valodu)” ir veltīts krievu pareizticīgo baznīcas dievkalpojumu valodas jautājumiem. Autors pēta, izskata un analizē izvēlētās liturģiskās valodas runas daļas. Darbā satur 50 lapaspuses ar 2 attēlam un tabulu, un tai skaita 3 pielikumiem. Darba rezultāti (ieskaitot apkopoto reģistru) var sniegt praktisku interesi tiem, kas interesējas par pielūgsmes valodu.

The bachelor paper “Features of the Language of the Russian Orthodox Church in Comparison with the Modern Russian Literary Language” is devoted to the questions of the language of worship of the Russian Orthodox Church. The author explores, examines and analyzes selected parts of the speech of the liturgical language. The work contains 50 pages with 2 charts and a table, as well as 3 applications. The results of the work (including the compiled register) may provide practical interest for those interested in the language of worship/divine service.
Features of the Language of the Russian Orthodox Church in Comparison with the Modern Russian Literary Language
Keywords: Valodniecība; Церковно-славянский язык; Старославянский язык; Богослужебная литература; Русский язык