Hipotēžu virzītas izstrādes izpēte - Lapiņa, Marta (Latvijas Universitāte, 2017)
Projektos, kas īsteno spējo izstrādi, ir pieejamas izmantošanai vairākas izstrādes metodes, lai nodrošinātu produkta kvalitāti līdz ar piegādes ātrumu un uzticamību. Darba mērķis ir izpētīt vienu no šādām metodēm, hipotēžu virzītu izstrādi, gan no teorētiskā, gan praktiskā skatu punkta. Nav zināms, cik lielā mērā šī pieeja ir saistīta vai atkarīga no citām “X virzītas izstrādes” pieejām, tādām kā testu virzīta izstrāde un uzvedības virzīta izstrāde, vai vēl kādām citām izstrādes metodēm. Ja sistēmas izstrādātāji veic novērojumus par sistēmu, tie var izvirzīt hipotēzes saistībā ar to. Hipotēžu izmantošana izstrādes procesā norāda uz eksperimenta iesaistīšanu sistēmas iespēju izstrādē. Ja izstrādātāji ir īstenojuši eksperimentu ar jaunu iespēju sistēmā, iegūtie rezultāti noder, lai pieņemtu lēmumu, vai šo iespēju paturēt sistēmā.

Projects that use agile development approach have several methods they may use to ensure product quality along with speed and realiability of delivery process. “Exploration of Hypothesis Driven Development” focuses on one of such method, namely, Hypothesis Driven Development, and explores it from both theoretical and practical point of view. It is not yet clear how is HDD connected to other xDD approaches, such as TDD and BDD. Given that developers make an observation about a system, they can form a hypothesis about it. Use of hypothesis in development process signifies experimental approach in new feature development. If development team has conducted an experiment on a newly released system feature, results should be helpful when deciding whether to keep the new feature.
Exploration of Hypothesis Driven Development
Keywords: Datorzinātne; spējā izstrāde; programminženierija; hipotēžu vadīta izstrāde; hipotēze