Latvijas mēbeļu eksports ārpakalpojumu formā - Reselis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā „Latvijas mēbeļu eksports ārpakalpojumu formā” tiek pētīti ārpakalpojumu sniegšanas galvenie virzieni Latvijas mēbeļu eksporta konkurētspējas stiprināšanai starptautiskos tirgos. Darbs sastāv no trijām daļām. Teorētiskās daļas ietvaros autors aplūkos ārpakalpojumu sniegšanas evolūcijas procesus saistībā ar konkurenci. Tiks analizēti ārpakalpojumu sniegšanas galvenie veidi un to izmantošana uzņēmumu konkurenspējais starptautiskajos tirgos. Darba otrā daļa tiek analizēta situācija, kāda izveidojusies starptautiskajos tirgos saistībā ar Latvijas mēbeļu ekspertu. Autors analizēs galvenos Latvijas mēbeļu eksporta virzienus un to specifiku. Maģistra darba nobeiguma daļā tiks veikta analīze Latvijas mēbeļu uzņēmumiem (-am), balstoties uz iegūtiem rezultātiem un vērtējumu par ārpakalpojumu sniegšanas izmantošanas efektivitāti mēbeļu konkurences starptautiskā tirgus apstākļos. Maģistra darbs sastāv no 91 lapaspuses. Darbā iekļautas 15 tabulas, 22 attēli un 4 pielikumi.

In the Master’s thesis “Latvian furniture export in the form of outsourcing” the main types of outsourcing are investigated in order to strengthen Latvian furniture export in international markets. The thesis consists of three parts. In the theoretical part the author describes the evolution processes of providing the outsourcing services in relation to market competition. Also the main types of outsourcing and its employment will be analyzed associated with competitive international markets. In the second part of the thesis, the analysis of the situation, which has appeared in the international markets with respect to Latvian furniture export, will be carried out. Author will analyze main areas of Latvian furniture export and their specifics. In the conclusion part of Master’s thesis the analysis of Latvian furniture companies will be carried out, based on the obtained results and evolution of outsourcing efficiency in the competitive international furniture markets.
Latvian furniture export in the form of outsourcing
Keywords: Vadībzinātne