Viesnīcas BEST darbības analīze un prognozēšana. - Lukašuks, Staņislavs (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba temats ir “Viesnīcas BEST darbības analīze un prognozēšana”. Bakalaura darba mērķis ir apskatīt prognozēšanas nozīmi tūrisma nozarē, veikt Latvijas tūrisma rādītāju analīzi, praktiski veikt viesnīcas “BEST” nerezidentu prognozi līdz 2017.gadam. Darbs sastāv no trim nodaļām, kurās tiek izskatīts prognozēšanas nozīme tūrismā, tūrisma nozares nozīme valsts ekonomikā, kā arī ir veikta viesnīcas BEST darbības analīze un prognoze pielietojot prognozēšanas metodi. Darba izstrādes procesā tika secināts, ka pieejamie viesnīcas darbības dati var tikt izmantoti viesnīcas darbības analīzes un prognožu veikšanā, nodrošinot uzņēmumu ar pamatotu analīzi, ko var izmantot stratēģisku lēmumu pieņemšanas procesā. Darba apjoms ir 60 lapaspuses (neskaitot pielikumus). Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, un tajā ir iekļautas 21 tabulas un 12 attēli.

The research topic of bachelor thesis is “Hotel BEST performance analysis and forecasting”. The aim of the thesis is to examine the importance of forecasting in the tourism sector, to carry out an analysis of Latvian tourism indicators, practically make the hotel “BEST” non-resident forecast until 2017. The work consists of three chapters, in which is being examined predictive role of tourism, the role of tourism industry in the country's economy, and performed hotel Best performance analysis and forecast using predictive method. During work process was concluded that the available hotel performance data can be used for hotel performance analysis and forecasting exercise, providing business with a reasonable analysis that can be used in strategic decision-making process. The amount of is 60 pages (attachements not included). The work is written in Latvian and includes 20 tables and 13 figures.
Hotel BEST performance analysis and forecasting.
Keywords: Vadībzinātne; tūrisms; viesnīca; prognozēšana; ekspertu aptauja; kvalitatīvās metodes