Latvijas reģionu un Rīgas tematiskā satura īpatsvars Latvijas Radio raidījumos "Krustpunktā" un "Pēcpusdiena" - Baumane, Laima (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Latvijas reģionu un Rīgas tematiskā satura īpatsvars Latvijas Radio raidījumos „Krustpunktā” un „Pēcpusdiena”” pētīts īpatsvars starp reģionālajām un Rīgas tēmām divos Latvijas Radio raidījumos. Darbā ir radio žurnālistikas, radio raidījumu un diskusiju, un to veidošanas principu teorijas. Izmantotas divas pētniecības metodes – kvalitatīvā kontentanalīze, lai noskaidrotu Latvijas reģionu un Rīgas tematiskā satura īpatsvaru raidījumos un daļēji strukturētās intervijas, lai noskaidrotu raidījumu veidotāju viedokļus. Rezultāti: „Krustpunktā” pārsvarā dominē Rīgas tēmas, bet „Pēcpusdienā” – reģionu tēmas.

The bachelor`s thesis „The proportion of the thematic contents about Latvia`s regions and Riga in Latvian Radio broadcasts „Krustpunktā” and „Pēcpusdiena”” is studied the proportion between regional and Riga themes at two Latvian Radio broadcasts. Work is based on the radio journalism, radio broadcasts and discussions, and their formation principles theories. Two research methods are used – the qualitative content analysis (in order to find out the proportion of the thematic contents of Latvia`s regions and Riga at both broadcasts) and semi – structured interviews (in order to find out views of broadcast makers). Results: „Krustpunktā” dominates themes about Riga, but at „Pēcpusdiena” – regional themes.
The proportion of the thematic contents about Latvia`s regions and Riga in Latvian Radio broadcasts "Krustpunktā" and "Pēcpusdiena"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Radio; Raidījums; Latvijas Radio; Sabiedriskais medijs