Sociālo zonu izveides nosacījumi birojā - Martinsone, Nate (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbs “Sociālo zonu izveides nosacījumi birojā” sastāv no trījām nodaļām : teorētiskās daļas, pētnieciskās daļas, prakstiskās daļas un apakšnodaļām. Tiek apskatīta biroju telpu vēsturiskā attīstība un iedalījums, aprakstītas interjera dizaina vadlīnijas – plānojuma veidi un ergonomiskie principi, kam jāpievērš uzmanība veidojot funkcionālu un komfortablu darba vidi. Ņemot vērā teorētiskajā daļā iegūtos secinājumus un empīriskajā daļā iegūtos rezultātus autore ir izstrādājusi interjera dizaina projektu SIA “Balmerk Latvia” biroja telpām. Atslēgvārdi – birojs, sociālā zona, ergonomika, interjera dizains.

The diploma thesis “Conditions for the creation of social zones in the office” consists of three chapters: theoretical part, research part, practical part and subchapters. The historical development and division of office space is considered, interior design guidelines are described - types of planning and ergonomic principles that must be paid attention to when creating a functional and comfortable work environment. Taking into account the conclusions obtained in the theoretical part and the results obtained in the empirical part, the author has developed an interior design project for the office premises of SIA “Balmerk Latvia”. Keywords - office, social zone, ergonomics, interior design.
Conditions for Creating Social Zones in the Office
Keywords: Mākslas zinātne; birojs; sociālā zona; ergonomika; interjera dizains