Tīmekļa lietotņu klienta puses optimizācija - Kolduns, Romāns (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā interneta pārlūkprogrammas algoritmiski nodrošina tīmekļa vietņu attēlošanu un CSS stilu likumu piemērošanu un aplūkot šo algoritmu optimizācijas iespējas. Darba 1. nodaļa sniedz teorētisku ieskatu mūsdienu interneta pārlūkprogrammu darbības pamatprincipos un tīmekļa lapu ielādes procesā, ar mērķi noskaidrot potenciālos veiktspējas krituma cēloņus. 2. nodaļa veltīta tipiskām veiktspējas problēmām, kuras ir aktuālas, izstrādājot efektīvas tīmekļa lietotnes, kā arī ir apskatīti iespējamie šo problēmu risinājumi. Savukārt 3. nodaļā aprakstīti praktiski eksperimenti un reālu problēmu risināšanas piemēri. Darbā izvirzītais uzdevums ir izpētīt tīmekļa lapu ielādes un attēlošanas optimizācijas iespējas un pielietot tās praktiskos risinājumos.

PERFORMANCE OPTIMIZATION OF CLIENT-SIDE WEB APPLICATIONS The purpose of this paper is to find out how web browsers render web pages and apply CSS style rules, and provide optimizations to web applications according to these findings. The first chapter covers theoretical insight in modern web browser work principles and explains about web page loading process in order to determine potential performance issues. The second chapter underlines performance issues that can appear when working with web applcations development. Possible solutions are also explained. The third chapter contains information on practical approaches to real-word problems. The main goal of this paper is to research ways how to optimize web application load and rendering performance and use them in real web applications.
Performance optimization of client-side web applications
Keywords: Datorzinātne; veiktspēja; DOM; Javascript; CSS