Vadības sistēma uzņēmumā SIA DSM Baltic - Hominska, Karīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Arvien pieaugošās konkurences vidē uzņēmumiem ir svarīgi būt konkurētspējīgiem. Viens no faktoriem, kas to nodrošina, ir sakārtota un pārdomāta iekšējā darbība. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt vadības sistēmu uzņēmumā SIA DSM Baltic un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Darba ietvaros tiek pētīti vadības aspekti mūsdienu vidē, analizēta SIA DSM Baltic vispārējā informācija un saimnieciskie rezultāti, kā arī pētītas minētajā uzņēmumā esošās organizēšanas, plānošanas, līderības un kontroles funkcijas. Pētījuma metodes ir novērošana, intervijas un saimnieciskās darbības ekonomiskā analīze. Iegūtie rezultāti rāda, ka pētāmajā uzņēmumā nav pilnvērtīgas vadības sistēmas. Visās vadības funkcijās ir atrodamas nepilnības, tāpēc tiek piedāvātas idejas, kā tās uzlabot. Darbs sastāv no 65 lpp un ir ietverti trīs attēli. Bakalaura darbam ir divi pielikumi.

In an increasingly competitive environment it is important for businesses to be competitive. One of the factors which ensure that is orderly and sound internal operations. The objective of the Bachelor dissertation is to investigate the management system of SIA Baltic DSM and develop proposals for its improvement. The research includes a study of the aspects of management in today's environment, analysis of Ltd. DSM Baltic general information and economic outcomes, as well as an examination of organization, planning, leadership and control functions of the mentioned enterprise. Research methods are observation, interviews and analysis of business economics. The results show that the company in question has no effective management system. There are flaws in all management functions so ideas on how to improve them are offered. The paper consists of 65 pages and contains three images. The disseration has two appendices.
Management system in the company DSM Baltic
Keywords: Vadībzinātne