Nelikumīgo ienākumu izcelšanās un legalizēšanas iespējas - Naumova, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2007)
Magistra darba temats ir „ Nelikumigo ienakumu izcelsanas un legalizesanas iespejas”. Temata izvele pamatojas ar to, ka Latvija (un ne tikai Latvija) noziedzigi iegutu lidzeklu rasanas un legalizacijas iespejas ir diezgan izplatita problema, kas musdienu apstaklos tikai pieaug. Magistra darba merkis – paradit nelegalo ienakumu izcelsanos, definet naudas atmazgasanas jedzienu, paradit metodes cina ar naudas atmazgasanu Latvija un pasaule, ieskaitot banku izstradato politiku naudas atmazgasanas joma. Izmantojot dazadas petijuma metodes, magistra darba merkis tika sasniegts – paradita nelegalo ienakumu izcelsanas, to iegusanas veidi, definets naudas atmazgasanas jedziens, atspogulotas metodes cina ar naudas atmazgasanu, radot un pauzot autorei savu viedokli par so temu un ar to saistitam neskaidribam un domstarpibam.

The topic of the Master’s thesis is “Obtaining and legalisation of illegal incomes”. The selection of the topic is based on the widespread problem of the rise of the illegal incomes and the legalisation options availability in Latvia (and other countries as well), which nowadays grows rapidly. The goal of the Master’s thesis is to illustrate the obtaining methods of the illegal incomes, define money laundering, discuss Latvian and worldwide techniques of anti money laundering, including the anti money laundering policies developed by banks. Using various research techniques, the goal of the Master’s thesis has been achieved – the rise and obtaining methods of the illegal incomes have been illustrated, money laundering has been defined, the anti money laundering techniques have been reflected, letting the author build and show her opinion on this topic and the vagueness and csontroversy related to it.
Obtaining and legalization of illepal incomer
Keywords: Ekonomika