Latvijas ministriju cilvēkresursu politikas attīstība un analīze - Līdaks, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2014)
Autors darbā aplūko, kā ir veidojusies ministriju cilvēkresursu politika Latvijā un kā ir attīstījušies ministrijām pieejamie cilvēkresursu rīki. Autors darbā analizē cilvēkresursu politikas vēsturi, iecerēto attīstību un tās atbilstību sabiedrības, ministrijās nodarbināto un ekpertu vīzijai par nepieciešamo attīstību cilvēkresursu jomā, lai identificētu būtiskākos uzlabojamos aspektus un sniegtu rekomendācijas to pilnveidei. Darbā autors izmanto zinātniskās literatūras apskatu, politikas plānošanas dokumentu un normatīvo aktu analīzi un rakstveida aptaujas (‘apprecietive inquery’ metode) valsts pārvaldē nodarbinātajiem un sabiedrībai, kā arī ekspertu intervijas. Pamatojoties uz pētījumā iegūtajiem rezultātiem, autors identificē problemātiskās cilvēkresursu stratēģiskās jomas ministrijās Latvijā un veido priekšlikumus to risinājumiem.

The author views the development of human resource policy and avaliable tools for ministries in Latvia. The author analyzes the history of human resouce development, the proposed development and its compliance with the public, ministry employee and expert oppinion in order to identify the main aspects for development and provide recommendations for their improvement. The author uses scientific literature review, policy document and legislation analysis, questionnaires (using 'apprecietive inquery' method) for public administration employees and the public, as well as interviews with experts. Based on the research results, the author identifies the problem areas of human resource stategic planing for Latvia’s ministries and creats proposals for solutions.
Latvian ministry human resource policy development and analysis
Keywords: Vadībzinātne