Latvijas Neatkarības karš: operācija “Blitzschlag” (1919. gada 7.-10. oktobris) - Rasums, Roberts (Latvijas Universitāte, 2018)
Latvijas Neatkarības karš: Operācija “Blitzschlag” 1919. gada 7.-10. oktobris, Rasums, R. zinātniskais vadītājs dr. hist. Jēkabsons, Ē. Maģistra darbs, 120 lpp., 10 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā pētīta operācija „Blitzschlag“ – Rietumkrievijas brīvprātīgo armijas uzbrukums Rīgai 1919. gada 8.-10. oktobrī. Operācija pētīta gan kā politisks, gan militārs lēmums, balstoties uz dokumentiem un kaujas dalībnieku atmiņām, to analizējot no stratēģiskajiem, operacionālajiem un taktiskajiem aspektiem. Atslēgvārdi: Latvijas Neatkarības karš, Rietumkrievijas Brīvprātīgo armija, Pāvels Bermonts, Rīdigers fon der Golcs.

The Latvian War of Independence: operation “Blitzschlag” (7-10 October 1919). Rasums, R.., scientific supervisor dr. hist. Jēkabsons, Ē. Master thesis, 120 p., 9 additions. In Latvian language. The thesis researches the operation “Blitzschlag” - the West Russian Volunteer Army’s attack to the Riga in 8.-10.October 1919. The operation is analysed as both political and military action in tactical, operational, and strategic level, and is based on documents and memories of participants of the battle. Key words: Latvian War of Independence, West Russian Volunteer Army, Pavel Bermondt-Avalov,, Rüdiger von der Goltz
The Latvian War of Independence: operation “Blitzschlag” (7-10 October 1919)
Keywords: Vēsture; Latvijas Neatkarības karš; Rietumkrievijas Brīvprātīgo armija; Pāvels Bermonts; Rīdigers fon der Golcs