Tolerances izjūtas attīstība Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra (RPBJC) struktūrvienībā "Apīte" 13 - 14 gadus veciem pusaudžiem - Zelmene, Liene (Latvijas Universitāte, 2010)
Pētījumā ir teorētiski aplūkota un empīriski pamatota tolerances izjūtas attīstība bērnu namā „Apīte” dzīvojošiem 13 – 14 gadus veciem pusaudžiem. Pētījumā teorētiski raksturots darbības pētījuma dizains, kurā balstās pētījums, empīriski raksturots bērnu nams, teorētiski un empīriski raksturota 13 – 14 gadus veco pusaudžu domāšanas attīstība, vērtības un intereses, kā arī analizēti pusaudži Eriksona identitātes krīzes laikā. Teorētiski un empīriski analizētas tolerances izjūtas pazīmes, diskriminācijas jēdziens, tolerances izjūtu noteicošie faktori bērnu namā. Pētījums veikts, lai to varētu izmantot turpmākai pētnieciskai vai praktiskai darbībai bērnu namos, īpaši b/n „Apīte” darbinieki tālākā darbā ar pusaudžiem. Atslēgvārdi: pusaudži, bērnu nams, tolerance, iecietība, tolerances izjūta, tolerances izjūtas attīstība pusaudžiem, darbības pētījums

The present paper engages in theoretical and empirical discussion on the sense of tolerance in adolescents living in the children's home Apīte, aged 13 to 14. The paper contains a theoretical analysis which forms the basis of this particular piece of work, an empirical description of the children's home, a theoretical and empirical characterization of the cognitive development, values, and interests of the adolescents aged 13 to 14. It also involves the study of adolescents in the period of Erikson's identity crisis, the characteristics of the sense of tolerance, the term of discrimination, and the defining factors of the sense of tolerance in the children's home. The present research was carried out with the intent of forming grounds for further research or practical work with adolescents living in children's homes or particularly Apīte. Key terms: adolescents, children's home, tolerance, the sense of tolerance, the development of the sense of tolerance in adolescents, action research
The Development of the Sense of Tolerance in RPBJC (Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrs) department Apīte for teenagers ages13 to 14
Keywords: Pedagoģija