Debitoru parādi un to atgūšanas iespējas uzņēmumā SIA „Avoti 93” - Skopane, Zane (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba autore, veicot uzņēmuma SIA „Avoti 93” finanšu analīzi, secina, ka debitoru parādu īpatsvars bilancē ir samērā liels un pakļauj uzņēmumu finanšu riskam. Uzņēmums koncentrējas uz preču pārdošanu uz pēcapmaksas principiem, tāpēc ir ļoti būtiski sekot līdzi klientu rēķinu laicīgai apmaksai par saņemtajām precēm. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA „Avoti 93” debitoru parādu struktūras analīzi par periodu no 2011. gada līdz 2013. gadam, izstrādāt uzņēmuma kredītpolitiku un rast risinājumus parādu atgūšanai. Rezultātā tiek secināts, ka SIA „Avoti 93” grāmatvedības politikā korekti ir atspoguļota debitoru parādu uzskaite. Debitoru struktūras analīze pierāda, ka debitoru parādiem ir augoša tendence, kas negatīvi ietekmē uzņēmuma aktīvus. Jaunizstrādātā kredītpolitika samazinātu debitoru parādu skaitu un apjomu. Bakalaura darba apjoms: 74 lpp kopā ar pielikumiem. Bakalaura darba sastāvs: 3 nodaļas ar apakšnodaļām, 15 attēli, 17 tabulas, 10 formulas.

The author of bachelor has made financial analysis in Ltd. „Avoti 93” and results concludes that in balance sheet receivables take a big part. This could put the company at risk. Company sells goods on principle of phases payment and that is why company should pay attention to time when payment of invoice has received. The purpose of bachelor is to make accounts receivable structure analysis during the period from year 2011 to year 2013 in Ltd. „Avoti 93”, develop company’s credit policy and find solutions to receivable recovery. On the basis of results author conclude that in company’s Ltd. „Avoti 93” accounting policy has correctly shown accounts receivable. Accounts receivable structure analysis shows that receivables has upgoing trend and that affects company’s financial situation negatively. The author’s developed credit policy could help to reduce bad debt. Bachelor’s size: 74 pages with appendix Bachelor’s structure: 3 chapters with several sections, 15 pictures, 17 tables, 10 equation
Receivables and recovery options in Ltd „Avoti 93”
Keywords: Ekonomika; Debitori; Debitoru parādi; Kredītpolitika; Parādu atgūšana