Nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas analīze un pilnveidošana - Adamova, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas analīze un pilnveidošana”. Darba mērķis ir uz teorētisko, likumdošanas un praktisko datu pamata veikt nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas problēmu analīzi, tā rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus administrēšanas pilnveidošanai. Diplomdarba tēma ir aktuāla, jo pašreizējā situācija var izraisīt pašvaldībās sarežģītu situāciju, kā arī nopietnu sociālo spriedzi sabiedrībā. Darbs sastāv no četrām nodaļām, kuros tiek raksturota nekustamā īpašuma nodokļa būtība un vēsturiskā attīstība, izpētīts pastavošais tiesiskais regulējums, aplūkota nekustamā īpašuma administrēšanas procesa teorētiskā puse un izstrādāti argumentēti priekšlikumi nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas uzlabošanai. Atslēgvārdi: nekustamais īpašums, nekustamā īpašuma nodoklis, administrēšana, pilnveidošana.

The theme of the thesis is „Analysis and refinement of the administration of the real estate tax”. The aim of the thesis is to analyse problems in administration of the real estate tax law using theoretical, legislative and practical data as basis, as well as using the results to develop proposals for improvement of the tax administration. The thesis consists of four chapters which describe the nature and historical development of the real estate tax, explore the current legal framework, look at the theoretical aspects of real estate administration, and develop argumented proposals on the improvement of administration of the real estate tax. The subject of the thesis is relevant because the current situation may cause complications in municipalities, as well as serious tension within society. Key words: real estate, real estate tax, administration, improvement.
Analysis of administration of a real estate tax and administration improvement
Keywords: Ekonomika