Apdrošināšanas starpnieku loma apdrošināšanas tirgū un to darbības analīze - Antipova, Jana (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir Apdrošināšanas starpnieku loma apdrošināšanas tirgū un to darbības analīze. Bakalaura darbā apskatīti vieni no apdrošināšanas nozares dalībniekiem – apdrošināšanas starpnieki. Darba mērķis ir raksturot apdrošināšanas starpnieku darbības vietu un nozīmi apdrošināšanas tirgū. Bakalaura darba teorētiskajā daļā apskatīta nedzīvības apdrošināšanas būtība un nepieciešamība, apdrošināšanas starpnieku veidi, to vieta tirgū, starpniecību reglamentējošie likumdošanas akti un galvenās prasības. Bakalaura darba analītiskajā daļā analizēts nedzīvības apdrošināšanas tirgus Latvijā pēdējos gados. Pētījumā raksturota apdrošināšanas starpnieku darbība, parādot, ka tiem ir neatņemama vieta nedzīvības apdrošināšanas tirgū. Bakalaura darba apjoms – 62 lapaspuses, iekļautas 5 tabulas un 6 attēli, izmantoti 33 literatūras avoti.

The topic of bachelor thesis is The role of the insurance brokers in the insurance market and their operational analysis. The thesis deals with members of insurance industry - insurance brokers. The aim of the bachelors work is to describe the place and role of the insurance brokers in insurance market. In theoretical part author has described the non-life insurance nature and necessity, as well as the types of insurance brokers, their place in the insurance market, regulatory legislation and main requirements. In the analytical part author has analyzed data of non-life insurance market in Latvia in recent years. Author describes activities of insurance brokers, showing that insurance brokers has important role in non-life insurance industry. The bachelor thesis consists of 62 pages, 5 tables, 6 pictures and 33 bibliographical sources.
The role of the insurance brokers in the insurance market and their operational analysis
Keywords: Ekonomika