Slāvu fantāzijas žanrs mūsdienu krievu literatūrā. - Apekiševa, Alīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis maģistra darbs ir veltīts slāvu fantāzijas žanra pētījumam un to virzieniem mūsdienu krievu literatūrā. Darba mērķis ir noteikt slāvu fantāzijas žanra raksturīgās pazīmes. Darbs sastāv no divām daļām: teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā tiek apskatītas slāvu fantāzijas žanra pazīmes, īpaša uzmanība tiek pievērsta šī žanra esošām klasifikācijām. Praktiskajā daļā analizēti slāvu fantāzijas apakšžanri mūsdienu rakstnieku darbos, tiek atklāti arī to atšķirīgās funkcijas. Darbs ietver izmantotās literatūras sarakstu. Šis pētījums var būt noderīgs filologiem, literatūrzinātniekiem, kulturologiem , kuri nodarbojas ar slāvu fantāzijas žanram pētīšanu, kā arī visām citām ieinteresētajām pusēm.

This work is devoted to the analysis of Slavic fantasy genre and its directions in the works of contemporary writers. The goal of this research is to reveal the features of Slavic fantasy genre. The work consists of two parts: theoretical and empirical parts. The theoretical part discusses the Slavic fantasy genre features; special attention is given to existing classification of this genre. In the empirical part, the author of the research provides the analysis of the Slavic fantasy subgenres in the contemporary writer’s works, as well as reveals their distinctive features. The research also includes the list of references. The research coud be interesting for philologists, literary critics, culturologists, who study Slavic fantasy genre, and other interested parties.
The Genre of a Slavic Fantasy in the Contemporary Russian Literature.
Keywords: Filoloģija; славянское фэнтези; жанр; признак; классификация; миф