Persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess - Ūdre, Everita Lolita (Latvijas Universitāte, 2014)
Personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss ir viens no problemātiskākajiem personas, kam ir tiesības uz aizstāvību statusiem kriminālprocesā. Šī darba mērķis ir analizēt ar šo statusu saistītos problēmjautājumus un piedāvāt praktiskus problēmu risinājumus. Lai sasniegtu mērķi, tiks skaidrots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statusa vieta kriminālprocesā iesaistīto personu sistēmā un pētīts šis statuss vispār, apskatot, ar kādu mērķi tas ticis izveidots, kāda ir tā būtība un kurā brīdī personai rodas no šī statusa izrietošās tiesības un pienākumi. Īsi tiks apskatīti arī īpaši personai, pret kuru uzsākts kriminālprocess, piemītošās tiesības un pienākumi. Tāpat tiks apzināti ar šī statusa ieviešanu un funkcionēšanu saistītie problēmjautājumi un piedāvāti iespējamie risinājumi. Atslēgas vārdi: kriminālprocess, statuss, aizstāvība, uzsākšana.

In criminal proceedings a person against whom criminal proceedings have been launched is one of the most problematic person’s who has the right to defence status. This work aims to analyze the related issues of the the status and offer practical solutions to these problems. In order to achieve the objective, here will be explained a person’s against whom criminal proceedings have been launched status place in a criminal procedure system, then this status will be studied at all, considering the purposes for which it was created, will be found out what is the nature of this status and when is the point at which the rights and obligations arise for it. Also the specific rights and obligations for this status will be discussed. Also will be identified issues of the implementation and functioning of this status and suggested possible solutions to solve them. Key words: criminal procedure, status, defence, launching.
The person against whom criminal proceedings were launched
Keywords: Juridiskā zinātne