Baltijas valstu tūrisma eksports un tā attīstības prognozes - Buiķe, Paula (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba „Baltijas valstu tūrisma eksports un tā attīstības prognozes” mērķis ir novērtēt Baltijas valsts kā tūrisma galamērķi starptautiskajā tirgū un noteikt pieprasījuma prognozes to prioritārajos mērķa tirgos. Mērķis tika sasniegts – tika veikta padziļināta Baltijas valstu tūrisma nozares analīze, izstrādātas tūrisma eksporta apjoma un mērķa tirgu pieprasījuma prognozes tuvākajiem četriem gadiem, izvirzīti rīcības virzieni un priekšlikumi Baltijas valstu kā tūrisma galamērķa veiksmīgai turpmākai virzīšanai starptautiskajā tirgū. Darba rezultātā autore nonāca pie secinājuma, ka visu trīs Baltijas valstu tūrisma pieprasījumam, ārvalstu mērķa tirgos, kopumā ir tendence pieaugt. Darba apjoms ir 83 lapaspuses, tajā ir iekļauti 35 attēli, 3 tabulas, un ir izmantoti 36 informācijas avoti. Tūrisms, Eksports, Baltijas valstis, Prognozēšana

Graduations work, Baltic states tourism export and its prognoses of development‘’ main objective is to evaluate Baltic States as a tourism destination in international market and to develop Baltic state tourism demand and target-market demand prognoses. Graduations work aim was achieved – author made an in-depth Baltic country tourism sector analysis and developed tourism export and target market forecasts for upcoming four years and courses of action and suggestions were raised for more successful, Baltic States as a tourism destination, movement into international market. Authors main conclusion developing the work is that all three Baltic state target-market tourism export demand overall has a growing tendency. Work consists of 83 pages; includes 35 pictures, 3 tables and 36 information sources. Tourism, Export. Baltic states, Forecasting
Baltic States Tourism Export and its Prognoses of Development
Keywords: Ekonomika