Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas ietekme uz Latvijas cukura nozares iespējamo attīstību - Bula, Ināra (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba temats ir „Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas ietekme uz Latvijas cukura nozares iespējamo attīstību.”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt, ka ar cukura tirgus likvidēšanu Latvijā tika īstenoti īslaicīgi ekonomiski mērķi, kā arī likts pamats modernai cukura nozares attīstībai. Maģistra darbs sastāv no teorētiskās daļas un praktiskās daļas. Maģistra darba sākumā ir teorija, uz kuras balstoties tika veikts pētījums un darba beigās tiek izdarīti secinājumi, un izvirzīti priekšlikumi. Ar Eiropas Savienības cukura kopējā tirgus reformas īstenošanu pilnībā tika likvidēta Latvijas cukura nozare, kas atstāja negatīvu ietekmi uz tautsaimniecību un ekonomiku kopumā. Maģistra darbā ir 88 lappuses, tajā skaitā 6 attēli, 13 tabulas un 10 pielikumi.

The theme of master thesis is „European Union agricultural policy influence on Latvian sugar industries potential development”. The goal of graduation work is to give as much as possible detailed analysis about Latvia`s sugar industry liquidation inexpediency short term economical goals and industry future perspectives. Graduation work consists from theoretical and practical parts. Graduation work starts with theory, on which relay the author made research and conclusions and propositions. European Union sugar common market reform liquidate Latvia`s sugar industry, what leaves negative influence on national economy. Graduation work consists of 88 pages, 6 images, 13 tables and 10 appendix.
European Union agricultural policy influence on Latvian sugar industries potential development
Keywords: Ekonomika