Dāvinājums un tā atsaukšana - Puķīte, Rita (Latvijas Universitāte, 2012)
Tā kā tiesības ir dinamiskas un attīstās atbilstoši sabiedrības vajadzībām, tad ir nepieciešams noskaidrot, vai Civillikumā ietvertās normas attiecībā uz dāvinājuma līgumu pietiekoši aizsargā pušu intereses un atbilst Eiropā pastāvošajām juridiskajām tendencēm attiecībā uz dāvinājuma līgumu. Maģistra darba mērķis ir izpētīt jaunākās tiesību atziņas un ārvalstu civillikumu normas, kas regulē tiesiskās attiecības no dāvinājuma līguma, īpaši akcentējot dāvinājuma atsaukšanas tiesiskos aspektus, analizēt neskaidros jautājumus attiecībā uz dāvinājuma līgumu un ieteikt risinājumus un nepieciešamos grozījumus Civillikumā. Maģistra darbā izteikti ieteikumi procesuālo jautājumu interpretācijai un formulēti ierosinājumi Civillikuma normu grozījumiem attiecībā uz dāvinājuma atsaukšanas pamatiem un termiņu, kā arī citos jautājumos.

As far as the law is dynamic and develops according to the needs of the public, then it is necessary to determine whether the norms included in the Civil Law in relation to the gift agreement sufficiently protects the interests of the parties and complies with the legal trends in relation to the gift agreement existing in Europe. The purpose of the Master’s paper is to study the latest findings of law and norms of foreign civil laws which regulate legal relations arising from the gift agreement, particularly emphasising the legal aspects of the revocation of gifts, to analyse the unclear issues in relation to the gift agreement and propose solutions and necessary amendments in the Civil Law. In the Master’s paper recommendations are proposed for the interpretation of procedural issues and suggestions formulated for the amendments of norms of the Civil Law in relation to the grounds and term of the revocation of gifts as well as other issues.
Gifts and revocation of gifts
Keywords: Juridiskā zinātne