Uzraudzības funkcija probācijas dienestā - Velpe, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba autores mērķis ir izvērtēt un izpētīt vienu no probācijas dienesta funkcijām- uzraudzības funkciju. Kā arī mērķis ir apskatīt funkcijas attīstību, pielietojumu un tā efektivitāti izvirzītajiem mērķiem. Uzraudzības funkcija ir Valsts probācijas dienesta pakļautībā, bet pats Valsts probācijas dienests ir Tieslietu ministrijas struktūrā. Valsts probācijas dienests ir samērā jauna valsts pārvaldes iestāde. Dienesta kopējās funkcijas pielieto noziedzīgu nodarījumu apkarošanā, lai šī iestāde tiktu atzīta par vērtīgu ieguvumu sabiedrības drošības nodrošināšanā. Valsts un sabiedrība no uzraudzības funkcijas piemērošanas, lai samazinātu likumpārkāpumus sagaida ievērojamus rezultātus, bet mazā finansējuma dēļ tas netiek panākts pietiekami efektīvi. Ar katru gadu probācijas budžetā finansiālie līdzekļi paliek arvien mazāk. Autore izvirzījusi šādus uzdevumus: Sniegt vispārēju ieskatu probācijas dienestā un uzraudzības funkcijas būtībā un attīstībā; Apskatīt uzraudzības funkcijas pielietojumu; Sīkāk izpētīt Valsts probācijas dienesta Jūrmalas teritoriālās struktūrvienības probācijas dienesta izveidi un tās darbību. Autore ir realizējusi izvirzītos uzdevumus un bakalaura darba mērķus, kuri ir panākti darba izveidē. Atslēgvārdi: funkcija, Jūrmala, likumpārkāpējs, noziedzīgs nodarījums, nepilngadīgais, probācija, sods, uzraudzība.

The author has been to evaluate and explore one of the functions of probation-monitoring function. As the aim was to look at the features the development of applications and the effectiveness of the targets. The supervisory authority is subordinate to the National Probation Service, but the National Probation Service of the Ministry of Justice structure. The Probation Service is a relatively new public administration, but the overall function of the application of crime fighting have brought significant results for the institution to be recognized as a valuable benefit to public safety. State and Society from the application of the monitoring function to reduce delinquency expect a significant impact, but little funding because it does not lead effectively. With an annual budget of probation financial resources running out. The author put forward the following tasks: • Provide a general overview of the probation service and supervisory role in the nature and development; • View application monitoring functions; • Further examine the National Probation Service Jurmala Territorial Division of Probation Service and its activities. The author has carried out the tasks and the objectives that have been achieved in the creation of the work. Keywords: a minor, city of Jurmala, function, monitoring the offense, offender, penalty, probation, transgression of law.
Supervisory function in probation service
Keywords: Juridiskā zinātne