IT procesu un pakalpojumu organizācija pašvaldībā - Dzene, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā ir apskatītas IT procesu sakārtošanas un optimizācijas aktivitātes jau realizētā pašvaldības informācijas tehnoloģiju un komunikāciju vidē. Darbā ir izpētīta Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra esošā situācija IT procesu pārvaldībā, konstatētas problēmas un potenciālie riski, piedāvāts risinājums un izstrādāts realizācijas plāns. Piedāvātā risinājuma realizācijas ieviešanai izstrādāts gatavs projekta pārvaldības plāns. Problēmu risinājumam kā teorētiskais pamats ir izmantotas ITIL "labākās prakses" vadlīnijas, savukārt, risinājuma realizācijas plāna izstrādē izmantota projektu vadības metodoloģija PMBOK.

This thesis describes building and optimization of IT processes at already implemented IT&T environment. The thesis researches current situation of IT department of Riga city council, author establishes problems, potential risk and offers solution of problems and realization of solution. Presented solution realization developed as a made-up project management plan. For solution as a theoretical base chosen "best practices" ITIL methodology, but for solution realization plan – guide to the project management PMBOK.
Organization of IT processes and services at municipal enterprise
Keywords: Datorzinātne