KASKO apdrošināšanas tirgus analīze Latvijā - Virka, Arita (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba nosaukums ir KASKO apdrošināšanas tirgus analīze Latvijā. Darba mērķis ir uz KASKO apdrošināšanas tirgus un to ietekmējošo faktoru izpētes pamata atklāt KASKO apdrošināšanas tirgus attīstības iespējas. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām. Darba teorētiskajā daļā ir atklāta KASKO apdrošināšanas būtība, izcelsme, veidi, novērtēta KASKO apdrošināšanas nepieciešamība. Darba otrajā nodaļā ir atklāti apdrošināšanas tirgus dalībnieki, to nozīme apdrošināšanas tirgus darbībā. Darba analītiskajā daļā ir izanalizēta KASKO apdrošināšanas attīstības dinamika pa apdrošināšanas sabiedrībām pēdējos 5 gados, aprēķināta konkurences intensitāte apdrošināšanas tirgū un sniegta KASKO apdrošināšanas tirgus attīstības prognoze nākamajiem 2 gadiem Atslēgas vārdi: KASKO, apdrošināšana, prēmija, atlīdzība

The given graduation work deals with the CASCO insurance market in Latvia. The aim of the work is investigation of choices for development of the CASCO insurance market in Latvia, based on the assessment of the existing CASCO insurance market and factors, which have an effect on it. Theoretical part deals with the interpretation of the CASCO insurance, its origin, different models and with the evaluation of the necessity of the CASCO insurance. Second part deals with the participants of the insurance market and with assessment of their influence on the market operation. Analytical part reviews dynamic of up growth for different insurance companies during the last 5 years and provides calculations of competition intensity in the insurance market with development forecast of CASCO insurance market in Latvia for next two years. Key words: CASCO, insurance, premium, insurance indemnity.
Analysis of CASCO insurance market in Latvia
Keywords: Finanšu menedžments