Saimnieciskās darbības konkurētspējas paaugstināšanas iespējas “Ventspils Brīvostas Pārvaldē” - Koržeņevska, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs tika veikts, lai izstrādātu pasākumus SIA “Ventspils brīvostas pārvaldes” finansiālā stāvokļa pārvaldības procesu uzlabošanai. Turpmākā darba saimnieciskā un finansiālās darbības analīze ļaus novērtēt uzņēmējdarbības efektivitāti, proti, noteikt konkrētās organizācijas darbības konkurētspēju. Galvenais faktors, ko izmanto, lai novērtētu uzņēmuma panākumus, ir tā finanšu rādītāji; jo pievilcīgāki būs finanšu rezultāti, jo stabilāka būs uzņēmuma pašreizējā un turpmākā finansiālā situācija. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz saimnieciskās darbības analīzes metožu izpēti , novērtēt “Ventspils Brīvostas pārvaldes” simniecisko darbību un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai un nākotnes attīstībai.

The Bachelor's work was carried out to develop measures to improve the financial situation management processes of the SIA “Ventspils Brīvostas pārvalde”. Further analysis of the economic and financial performance of the work will enable the efficiency of the business to be assessed, i.e. the competitiveness of the activity of the organisation concerned. The main factor used to measure an entity's success is its financial performance; the more attractive the financial results will be, the more stable the company's current and future financial situation will be. The aim of the Bachelor's work is to assess the symmetrical activities of the “Ventspils Brīvostas pārvalde” and to develop proposals for improvement and future development.
Possibilities of increasing the competitiveness of economic activity in "Ventspils Brīvostas Pārvalde"
Keywords: Ekonomika; Osta; Ventspils; Finanšu analīze; Konkurētspēja; Uzņēmums