Viesnīcas Radisson Blu Daugava resursu patēriņa novērtējums. - Bodrova, Alise (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā apskatītā galvenā problēma ir nepārdomāta resursu vadība viesnīcu nozarē. Mērķis ir, balstoties uz uzņēmuma SIA Polar Bek Daugava datu par resursu patēriņu un noslogojuma analīzi, noteikt darbības veidus, kuros resursu izlietošana nav efektīva, un izstrādāt priekšlikumus tās uzlabošanai, kurus var pielāgot arī citās viesnīcās atkarībā no to lieluma. Galvenie uzdevumi ir literatūras avotu izpēte, kam seko uzņēmuma SIA Polar Bek Daugava resursu patēriņa un noslogojuma analīze, kā arī nākotnes perioda noslogojuma prognozes sastādīšana. Balstoties uz to, tiek veidots kalendārs, kas palīdz noteikt dienas, kurās iespējams resursu patēriņa samazinājums, un formula, kas ļauj noteikt ietaupījumus. Rezultāti atspoguļo iespējamos ietaupījumus gan apjoma, gan naudas izteiksmē, kā arī sniedz ieteikumus aprakstīto principu īstenošanai citās viesnīcās.

Mismanagement of resources in the hotel industry is stated as a main problem in this work. The aim is to develop proposals for different hotels of how to minimize the above mentioned problem by analyzing occupancy and resource consumption data of enterprise Polar Bek Daugava. Main tasks are literature researches, followed by analysis of occupancy data of Polar Bek Daugava and creation of forecast for the next period. Afterwards an example of calendar is made that shows on which days it is possible to save some extra resources, as well as formula is developed that helps to calculate these savings. Results are given both in quantity of resources and currency, and are also supplemented by recommendations for usage in other hotels.
Evaluation of resource consumption of Radisson Blu Daugava Hotel.
Keywords: Vadībzinātne; Ilgtspējas princips; Ilgtspējīga tūrisma attīstība; Pārdomāta resursu vadība; Viesnīcas noslogojuma prognozēšana; Pārdomāta viesu izvietošana numuros