Salikteņu lietojums rakstos par mārketingu - Vinogradova, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Salikteņu izpratne dažādos kontekstos ir sarežģīta. Salikteņus var rakstīt dažādi, līdz ar to pētījuma mērķis ir analizēt salikteņu morfoloģiskos aspektus. Kvalitatīvā un kvantitatīvā datu analīze bija metodes, lai analizētu datus, kas ņemti no biznesa žurnāla Marketing Week. Analīze parādīja, ka visizplatītākie pareizrakstības modeļi ir atvērtie un aizvērtie salikteņi, visbiežāk izplatītais salikteņu veids ir lietvārdi un kontekstā visvairāk sastopami endocentriski salikteņi. Pētījuma rezultāti parādīja, ka atrasto salikteņu rakstība izmantotajās vārdnīcās ir atšķirīga, kā arī ir sastopami jaunizveidoti salikteņi mārketinga diskursā.

Understanding compounds in different context are challenging. Compounds can be spelled differently, thus, the aim of the research is to analyse compound words on the morphological aspects. Qualitative and quantitative data analysis were methods to analyse data taken from the business magazine Marketing Week. The analysis showed that the most common spelling patterns are open and solid compounds, the mostly distributed compound type is noun compound and regarding context- endocentric compounds occured the most. The results of the research showed that the spelling of compounds found is different in the dictionaries used, as well as, there were found newly created compounds in marketing discourse.
Use of Compounds in Articles on Marketing
Keywords: Valodniecība; salikteņi; mārketings; morfoloģija; angļu valoda; morfēmas