Heteroforijas un AK/A testa aprobācija datorizētajam redzes skrīningam - Kancāne-Zustere, Anete (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 40 lapaspusēm. Tas satur 13 attēlus, 4 tabulas un 55 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Izpētīt datorizētā EYEDOO testa heteroforijas un AK/A mērījumu sakritību ar klīniskās metodes rezultātiem un iespējas to izmantot kā skrīninga metodi redzes pārbaudēs. Dalībnieki: 75 dalībnieki, vidējais vecums 22 ± 5 gadi, brīvprātīgie dalībnieki, ar un bez refrakcijas korekciju. Metode: Ar modificēto Thorington testu un datorizēto EYEDOO testu iegūti heteroforijas un AK/A mērījumi, kas savstarpēji salīdzināti datorizētā testa aprobācijai. Rezultāti: Datorizētajam EYEDOO testam nepieciešams veikt uzlabojumus rezultātu precizitātes uzlabošanai. Atslēgvārdi: Heteroforija, AK/A, EYEDOO, datorizētais tests heteroforijas novērtēšanai

The master thesis is written in latvian on 40 pages. It contains 13 pictures, 4 tables and 55 references. Purpose: To study the agreement between the computerized EYEDOO test for measuring heterophoria, AC/A and clinical methods and the possibilities of using it as a screening method in vision tests. Subjects: 75 participants, mean age 22 ± 5 years, volunteers, with and without refractive correction. Method: Obtained heterophoria and AC/A data with modified Thorington test and computerized EYEDOO test, which are compared for the approbation of a computerized test. Results: Improvements for computerized EYEDOO test are needed to improve the accuracy of the results. Key words: Heterophoria, AC/A, EYEDOO, computerized tests for heterophoria measure
The Approbation of Heterophoria and AC/A Ratio Test for the Computerised Vision Screening
Keywords: Fizika; Heteroforija; AK/A; EYEDOO; datorizētais tests heteroforijas novērtēšanai