Latvijas bankas īstenotās monetārās politikas ietekme Latvijas ekonomikā - Ņesterenko, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Izvēlētā bakalaura darba tēma ir “Latvijas Bankas īstenotās monetārās politikas ietekme Latvijas ekonomikā”. Bez Latvijas Bankas nav iedomājama Latvijas ekonomika, jo kā valsts Centrālā banka tā veica savas funkcijas un īsteno monetāro stratēģiju. Bakalaura darba mērķis - ir izpētīt Latvijas Bankas darbību, rezultātā atklājot pozitīvos momentus bankas darbībā, kā arī iespējamos trūkumus, parādīt Latvijas Bankas nozīmi Latvijas tautsaimniecībā un integrāciju Eiropas Savienībā. Balstoties uz vairākiem literatūras avotiem, autore ir izpētījusi Latvijas Bankas vēsturi, mērķus un funkcijas. Darbā ir analizēta Latvijas Bankas monetārā politika un integrācija Eiropas Savienībā. Autore secina, ka pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijas Banka īstenoja ilgstoši ierobežojošo politiku inlfācijas tempu samazināšanai, kā arī cenu stabilizēšanai. Atslēgas vārdi: Centrālā banka, monetārā politika, refinansēšanas likmes, cenu stabilitāte, Eurosistēma, Eiropas Centrālā banka.

The title of the selected bachelor thesis is ‘’Latvian Central Bank’s implemented policies influence on the Latvian economy’’. Without the Latvian Bank the economy of Latvia was not feasible, because as the country’s Central bank it performed according functions which enabled monetary strategy. The goal of this bachelor thesis - is to study the activity of Latvian Bank in result summing up the pros and cons of it, to display the importance of Latvian Bank in Latvia’s national economy and its integration and consequences in the European Union. To establish Latvian Bank’s performed monetary policy analysis and Latvia’s bank system development, analyse Latvian Bank’s integration into the European Union. And lastly, to carry out inferences and develop suggestions for improving Latvian Bank’s performance. While writing this bachelor thesis, the author realized that after Latvia joined the EU, Latvia’s Bank utilized a long term restrictive policy to slow down the inflation and stabilize p
Latvian Central Bank's implemented policies influence on the Latvian economy
Keywords: Ekonomika