Rīgas pilsētas Rīnūžu mikrorajona inženierģeoloģiskie apstākļi - Balgalvis, Gatis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Rīgas pilsētas Rīnūţu mikrorajona inţenierģeoloģiskie apstākļi” pētījuma mērķis ir aprakstīt Rīnūţu mikrorajona inţenierģeoloģisko raksturojumu balstoties uz paša autora un daţādu uzľēmumu veikto ģeotehnisko pētījumu rezultātiem (izmantojot jau veikto datu interpretācijas rezultātus), sniegt šajā reģionā sastopamo grunšu tipu aprakstu un dot šo grunšu fizikālo un mehānisko īpašību raksturojumu, galvenokārt balstoties uz statiskās zondēšanas rezultātiem, kas iegūti no zondējumiem apskatāmajā teritorijā. Tēmas aktualitāte būtu izvēlētās teritorijas nepieciešamība pēc šāda raksturojuma, jo aplūkojamā teritorija ietilpst Rīgas brīvostas teritorijā, un ir viena no visaktīvāk apbūvētajām vietām Rīgas pilsētas teritorijā. Pētījumā tiek sniegts teritorijas vispārīgs raksturojums, veikto lauka darbu un iegūto datu apraksts, un sniegts konstatēto grunšu raksturojums, kas balstīts uz statiskās zondēšanas rezultātiem. Pamatojoties uz pētījumu rezultātiem, sagatavota teritorijas novietojuma karte, ģeoloģiskās uzbūves principiālā shēma un faktiskā materiāla karte, kā arī inţenierģeoloģiskais griezums. Atslēgas vārdi: Inţenierģeoloģija, Rīnūţi, statiskā zondēšana, Daugavas iekšējā deltas paliene.

The aim of the Bachelor's research work “Geotechnical Conditions of Rīnūţi area in R’iga city” is to describe geotechnical conditions of the Rīnūţi Residential Complex, based on results of the geotechnical research of the Author and data interpretations of several enterprises, as well as to give the description of typical soils in this area and physical mechanical properties of those got from results of the penetration testing in the research area. The topicality of the theme arises from the necessity for such description in this area, because the researched area is situated in the territory of the Riga Freeport and is one of the most dense built areas in the Riga City. This research work is giving the general description of the territory, field works and gained data, recognized soils are reported, based on penetration testing results. The location and fact material maps of the investigated, principal diagram of the geological structure and geotechnical cross-section are prepared in this work, the data is used from the research material. Key words: Engineering geology, Rīnūţi, static penetration testing, Daugava inner delta floodplain.
Geotechnical conditions of Rīnūži area in Rīga city
Keywords: Ģeoloģija