Naudas plūsmas analīze un tās izmantošana saimnieciskajā darbībā - Grišāne, Vija (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba mērķis ir uz naudas plūsmas un tās ietekmējošo faktoru analīzes pamata, izstrādāt priekšlikumus naudas plūsmas un tās pārvaldības uzlabošanai kokapstrādes uzņēmumā. Maģistra darbā ir četras nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek analizēta uzņēmuma naudas plūsmas būtība, naudas plūsmas jēdziena skaidrojums Grāmatvedības standartos un dažādu autoru interpretācijā, kā arī skaidrotas atšķirības starp naudas plūsmas ieņēmumiem un izdevumiem un peļņas vai zaudējumu aprēķina ieņēmumiem un izdevumiem. Otrajā nodaļā tiek dota naudas plūsmas klasifikācija un analizēti naudas plūsmu ietekmējošie rādītāji, to nozīme uzņēmuma naudas plūsmas analīzē. Trešajā nodaļā ir analizēti naudas plūsmu raksturojošie koeficienti. Ceturtajā nodaļā ir izstrādāti nākotnes naudas plūsmas varianti konkrētam uzņēmumam. Maģistra darba izstrādē ir izmantoti 43 informācijas avoti, tanī skaitā, Latvijas Grāmatvedības Standarti un Starptautiskie Grāmatvedības Standarti, LR likumi, LR Nodokļu likumdošana, Latvijas un ārzemju autoru darbi, periodika, kā arī nepublicēti kokapstrādes uzņēmuma finanšu pārskata dati. Maģistra darba apjoms ir 83 lappuses, tajā ir iekļautas 20 tabulas un 2 attēli. Atslēgas vārdi: naudas plūsmas pārskats, pamatdarbības naudas plūsma, ieguldīšanas naudas plūsma, finansēšanas naudas plūsma, naudas ieņēmumi, naudas izdevumi, naudas plūsmu ietekmējošie rādītāji, naudas plūsmas analīze, naudas plūsmas plānošana.

The target of the Master degree work is to work out proposals for cash flow and its management improvement in woodworking enterprise on the base of cash flow and its affective factor analysis. There are four chapters in Master degree work. In the first chapter analysis of enterprise’s cash flow esstential is worked out, cash flow conception explenation in Bookkeeping standarts and interpretation by various authors as well as explained the difference between cash flow earnings and expenses and profit or loss statement earnings and expenses. In the second chapter clasification of cash flow is given and the analysis of indexes influencing cash flow, importance of them in enterprise cash flow analysis. In the third chapter the analysis of cash flows characteristic coefficients is worked out. In the fourth chapter the future cash flow versions for a concrete enterprise are worked out. 43 sources of information are used in Master degree work, inter alia, Bookkeeping Standarts of Latvia and International Bookkeeping Standarts, laws of Republic of Latvia, Tax legislation of Republic of Latvia, Latvian and internatianl author works, periodicals as well as unpublished financial statement data of a woodworking enterprise. Scope of Master degree work is 83 pages, 20 tabeles are incorporated and 2 images. Key – words: overview of cash flow, basic activity cash flow, investment cash flow, financing cash flow, cash earnings, cash expenses, cash flow influencing indicators, analysis of cash flow, planning of cash flow.
Cash flow analysis and its exploitation in commercial activity
Keywords: Ekonomika