Bibliotekārās un bibliogrāfiskās terminoloģijas apakškomisijas darbība - Velpe, Marta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba „Bibliotekārās un bibliogrāfiskās terminoloģijas apakškomisijas darbība” mērķis ir apzināt, izpētīt un apkopotā veidā atspoguļot pieejamos materiālus par Bibliotekārās un bibliogrāfiskās terminoloģijas apakškomisijas darbību laika posmā no tās dibināšanas 1969. gadā līdz atjaunošanai 2000. gadā. Pētījums balstīts uz Organizāciju efektivitātes modeli, kura pamatā ir skatījums uz organizāciju kā sistēmu, ņemot vērā organizāciju raksturojošās pazīmes. Pētījuma rezultātus atspoguļo unikālu, ar roku rakstītu apakškomisijas sēžu protokolu un daļēji strukturētu interviju analīze, kā arī kvalitatīvā pētījuma stratēģijas un kontentanalīzes pētniecības metodes izmantošana.

The aim of the research is to identify, explore and summarize available materials about Subcommission of library and bibliographic terminology from 1969 to 2000. The research based on Organization Effectiveness Model. The results of the research reflected in the analysis of unique handwritten minutes of the subcommission meetings and semi-structured interviews, as well as the use of qualitative research strategies and the content analysis research method.
Subcommission of library and bibliographic terminology
Keywords: Bibliotēkzinātne; Terminoloģija; komisija; apakškomisija; kontentanalīze