Trīs krāsu problēma V-27 - Pūre, Evita (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs veltīts trīs krāsu problēmai par taisnstūru pārklāšanu ar V trimino. Iegūti vairāki jauni rezultāti. Pētīti V-pārklājumi ar barjerām. Atrasts minimālais un maksimālais taisnstūru skaits, ko var saturēt kvadrāta V-salikums. Analizēti kvadrāta V-salikumi ar specifiskām īpašībām.

The work is dedicated to the three colour problem of tiling rectangles with V-tromino. Several new results have been obtained. V-tilings containing barriers have been investigated. The V tilings having the minimum and the maximum number of rectangles have been found. V-tilings of the square with specific properties have been analysed.
Three ColourProblem V-27
Keywords: Matemātika