Vadītāja loma darbinieku motivēšanā uzņēmumā "X" - Faušteina, Sintija (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās daudzos uzņēmumos darbinieku motivēšanai netiek pievērsta īpaši liela uzmanība, tādēļ arī daudzi cilvēki maina darba vietas, jo netiek pienācīgi motivēti darbam. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt darbinieku motivēšanas procesus uzņēmumā un noskaidrot vadītāja nozīmi tajos, kā arī izstrādāt priekšlikumus darbinieku motivācijas paaugstināšanai. Darbā tika apskatīta vadītāja loma uzņēmumā un darbinieku motivēšanas būtība, veidi un principi no teorētiskā viedokļa, kā arī tika veikts praktisks pētījums par vadītāja ietekmi uz darbinieku motivēšanu uzņēmumā. Darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā ievietoti 17 attēli, kā arī beigās pievienoti 2 pielikumi. Darba apjoms ir 67 lapaspuses.

Nowadays in many companies managers do not pay attention to employees motivation, and many people decide to change the work place, because they are not properly motivated to work. The goal of bachelor paper is to explore and analyse employees motivation processes in the company and to determine manager meaning in these processes, as well as to develop proposals to increase employees motivation. In bachelor paper it was examined manager’s role in company and nature of employees motivation, forms and principles from theoretical point of view, as well as was carried a practical study about manager’s influence to employees motivation in company. Bachelor paper consists of introduction, 4 chapters, conclusions and proposals. There are 17 pictures, as well as in the end are 2 additions. Amount of work is 67 pages.
Manager's role in motivating employees in company "X"
Keywords: Vadībzinātne