Pieejas un principi ūdenstelpas plānošanai Rīgā - Renkvica, Ieva (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs „Pieejas un principi ūdenstelpas plānošanai Rīgā” ir balstīts uz autores praktisko pieredzi un līdzdalību plānošanas un ūdensobjektu nomas procesos Rīgā, kā arī līdzīgu situāciju izpēti ārzemju praksēs un jūras telpiskās plānošanas uzstādījumos. Darba novitāte ir urbānās ūdenstelpas plānošanas izvērtējums, balstoties uz pieeju šo procesu analizēt kā centrālo no ūdens telpiskās pārvaldības sistēmas elementiem, kas vienlaikus veido procesa kompleksumu un iniciē integrētas pārvaldības ieviešanu. Integrēta plānošana uzsākama ne tikai ar sabiedrības līdzdalības iesaistes procesiem, bet jau ar iesaistīto institūciju sinerģijas veidošanu publiskās pārvaldības un kolektīvās atbildības modelī. Atslēgas vārdi: ūdenstelpa, plānošana, ūdens telpiskā pārvaldība, publiskie ūdeņi, akvatoriju noma, Rīga

Master's thesis „Guiding principles of waterspace planning in Riga” is based on the author's practical experience and involvement in the planning and rental processes of water bodies management in Riga city as well as a similar case studies of foreign practices and marine spatial planning settings. Novelty of the approach is overall waterspace urban planning process observed from inside as the unifying potential of spatial and integrated water management system catalyst. Integrated planning should be supported not only by involvement of public participation, but starting with institutional integration providing their internal regulations with collective responsibility components and synergy building approaches stipulated in public management model. Key words: waterspace, water oriented planning, water-body rental process, water spatial manegement, public waters, Riga
Guiding principles of waterspace planning in Riga
Keywords: Arhitektūra