A/S MSC Scandinavia Holding iekšējo norēķinu sistēmas analīze un tās uzlabošanas iespējas - Skujiņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs „A/S MSC Scandinavia Holding iekšējo norēķinu sistēmas analīze un tās uzlabošanas iespējas”, balstoties uz mūsdienīgu pieeju, ir izstrādāts ar mērķi analizēt MSC Scandinavia Holding iekšējo norēķinu sistēmu un izstrādāt priekšlikumus nodaļas darbības uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba pirmajās divās nodaļās autore raksturo loģistikas apakšnozares – konteineru kravu pārvadājumu vēsturi un lomu starptautiskajā tirgū, kā arī pamato finanšu plānošanas un kontroles nepieciešamību veiksmīgā uzņēmējdarbībā. Trešā daļa ietver A/S MSC Scandinavia Holding raksturojumu un uzņēmuma norēķinu daļas darbības analīzi. Balstoties uz iegūto informāciju tika izstrādāti secinājumi par konteineru kravu pārvadājumu uzņēmuma norēķinu sistēmas būtību, kā arī priekšlikumi par to uzlabošanu. Lai iepazītos ar A/S MSC Scandinavia Holding vēsturi un darbības virzieniem, maģistra darba autore veica uzņēmuma nepublicēto materiālu analīzi. Maģistra darbs sastāv no 85 lappusēm, 21 attēla, 5 tabulām un 1 pielikuma.

Master thesis „Analysis and improvement options of internal settlements system within MSC Scandinavia Holdins A/S” is developed using a modern approach to reach its objective: to analyse MSC Scandinavia Holding's internal settlements system and develop proposals to improve the performance of department. The research includes introduction, three chapters, conclusions and proposals.The theoretical part of thesis explores logistics sub-sector - container freight history and its role in the international market and narrates about role of financial analysis in modern international enterprise. The practical part describes and analyses operation of MSC Scandinavia Holding Finance Resource Centre in Riga. Conclusions about container freight company's settlements system were drawn based on the gathered information and suggestions were proposed for improvement. Author analyses company’s unpublished materials to find out MSC Scandinavia Holding history and course. Master thesis consists of 85 pages, 21 figures, 5 tables and 1 appendix.
Analysis and improvement options of internal settlements system within MSC Scandinavia Holding A/S
Keywords: Ekonomika