Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija - Kalviša, Karīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir viena no aktuālākajām problēmām ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, jo apdraud ne tikai Latvijas finanšu sistēmu, bet arī starptautisko ekonomisko darbību kopumā, tādēļ Latvijā aktīvi notiek darbs pie tiesību sistēmas pilnveides, lai vienkāršotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu apkarošanu. Būtiskākā problēma noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā ir pierādīšana, līdz ar to darbā tiks aplūkots, kādas problēmas pastāv tiesībsargājošām iestādēm noziedzīga nodarījuma atklāšanā. Maģistra darba izstrādes laikā ir izpētīts noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas normatīvais regulējums, veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu sastāva juridiskā analīze, kā arī aplūkots process par noziedzīgi iegūtu mantu un pierādīšanas standarts attiecībā uz noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem. Atslēgvārdi: noziedzīgi iegūti līdzekļi, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, pierādīšanas standarts

Money laundering is one of the most actual problems not only in Latvia, but in the whole world, because it has negative impact both on Latvian financial system and on international economics in general. Latvia is now actively improving its legal system for the purpose of simplifying fight against proceeds of crime. Significant problem in fighting against money laundering is to prove it; therefore the research discusses kinds of problems law enforcement confronts in solving act of crime. In the Master's thesis normative acts of money laundering have been studied, legal analysis of the composition of proceeds of crime has been conducted, as well as process of illegally acquired property and the standard of proof in proceeds of crime has been considered.
Money laundering
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi iegūti līdzekļi; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija; pierādīšanas standarts; money laundering