Krievijas tūristu motivācija un uzvedība ceļojumiem uz Latviju - Fišere, Sandija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Krievijas tūristu motivācija un uzvedība ceļojumiem uz Latviju”. Darba mērķis ir izstrādāt un izvirzīt priekšlikumus Krievijas tūristu piesaistei Latvijai kā tūrisma galamērķim Darbs sastāv no 3 nodaļām un vairākām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti un raksturoti vispārējie tūristu motivācijas un uzvedības aspekti, kā arī aprakstīti tūrisma industrijā visvairāk izplatītie tūristu motivācijas tipoloģijas, modeļi un teorijas. Otrā ir analītiskā, kur autore apskata statistikas datus un analizē Krievijas tūristu ceļošanas paradumus un mūsdienu tendences, savukārt trešā nodaļa ir pētījums un autore tajā apkopo aptaujas un interviju rezultātus. Nobeigumā autore apkopo secinājumus un sniedz priekšlikumus Krievijas tūristu piesaistei Latvijai kā tūrisma galamērķim. Darba apjoms ir 92. lpp. Darbā ir izmantoti 20 literatūras un 10 interneta avoti; ietvertas 7 tabulas un 21 attēls. Darbam pievienoti 4 pielikumi.

This Bachelor theme is: „Motivation and behaviour of Russian tourists for trips to Latvia”. Target of the work done is to work out and definite proposals for attraction of Russian tourists to Latvia as their tourism destination aim. The work consists of 3 parts and several subdivisions. First Bachelor work part is theoretical: there is a description of general motivation and behaviour aspects of tourists in this part of the bachelor work, and a description of the most common motivation typologies, models and theories in tourism industry. The second Bachelor work part is analytical, where the author analyses the statistical data and reveals Russian tourists travelling customs as well as nowadays tendencies. The 3th part is an investigation and the author summarizes there the results of questionnaire and interviews done by herself. In the conclusion the author summarizes the conclusions and gives the proposals for Russian tourists attraction to Latvia as the aim of tourism.
Motivation and Behavior of Russian Tourist for Trips to Latvia
Keywords: Vadībzinātne