Grāmatvedības uzskaites kārtība, iekšējā kontrole un finanšu datu analīze uzņēmumā - Vigule, Sanita (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba galvenie mērķi ir izpētīt un analizēt uzņēmuma grāmatvedības uzskaites kārtību, kādā tiek organizēta uzņēmuma saimnieciskā darbība; pārliecināties vai uzņēmuma vadītājs organizē grāmatvedības kārtošanu atbilstoši likuma „Par grāmatvedību” un citu LR normatīvo aktu prasībām. Maģistra darba uzdevums ir novērtēt un izdarīt secinājumus par uzņēmumā izveidoto iekšējās kontroles procesu un analizēt uzņēmuma darbības rezultātus saskaņā ar LR normatīvajiem dokumentiem, grāmatvedības standartiem un uzņēmumā izstrādātajiem dokumentiem, kā arī salīdzināt grāmatvedības procesus ar praksē lietoto kārtību. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi autore darbu ir izstrādājusi trīs nodaļās, no kurām pirmajā nodaļā apskatīta saimniecisko darījumu uzskaite, otrajā nodaļā veikts iekšējās kontroles novērtējums, lai pārliecinātos vai uzņēmumā ir izveidota grāmatvedības nodaļas darba struktūra pēc iekšējās kontroles pamatprincipiem un trešajā nodaļā tika veikta finanšu rādītāju analīze. Maģistra darbs ir izstrādāts uz 92 lapām. Darbā ir izmantotas 16 tabulas un 5 attēli. Darba beigās ir pievienoti 3 pielikumi uz 10 lapām. Izstrādājot darbu tika izmantoti 34 literatūru avoti. Atslēgas vārdi : grāmatvedības uzskaite, iekšējā kontrole, finanšu analīze.

ABSTARCT Main goal of these Master thesis is to do research and analysis of the accounting rules and policy of the enterprise, making conclusions if accounting policy comply and supports business processes of the enterprise and if management performs according rules of the law „On Accountancy” and other relevant laws and regulations. The tasks of the Master thesis are: first, assess and make conclusions on existing internal control process of the enterprise, second, analyze performance results according to relevant laws and regulations, accounting standards and internal regulations of the enterprise and third – compare accounting processes with existing practice of the enterprise. To accomplish with the goal, the Master thesis consists of three parts. The part one devoted to accounting description of the business transactions, in the part two the assessment of internal control is performed and in the part three the analysis of financial indicators is done. The Master thesis consists of 92 pages. There are 16 tables and 5 pictures. The Master thesis has 3 attachments on 10 pages. In the process of the elaborating of the Master thesis 34 sources are used. Key words: accounting, internal control, financial analysis.
The accounting regulation, internal control and financial data analysis of the enterprise
Keywords: Ekonomika