Olimpisko spēļu rīkošanas ietekme uz tūrisma pieaugumu valstī - Uldriķis, Normunds (Latvijas Universitāte, 2024)
Olimpiskās spēles ir viens no lielākajiem notikumiem pasaules sportā un tā rīkošana ir tikusi uzskatīta par labu iespēju valstij uzlabot savu ekonomisko situāciju, īpaši veicināt tūrisma pieaugumu. Arī Latvija cer iesaistīties kādu no tuvāko ziemas olimpisko spēļu organizēšanā, izmantojot Siguldā esošo bobsleja un kamaniņu trasi. Darbā tiek apskatīti potenciālie ieguvumi Latvijas tūrismam no olimpisko spēļu rīkošanas, kas visvairāk būtu no kaimiņvalstīm un ģeogrāfiski netālu esošām valstīm. Tāpat darbā tiek analizētas potenciālās olimpisko spēļu rīkošanas izmaksas Latvijā, kas varētu būt ap 32 eiro uz vienu iedzīvotāju, kas, salīdzinoši ar citām olimpisko spēļu rīkotājvalstīm, ir diezgan maz. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 8 apakšnodaļām. Tajā izmantoti 52 literatūras avoti, 33 attēli, 3 pielikumi un 1 tabula.

The Olympic Games is one of the biggest events in world sport and to host this event has been seen as a good opportunity for the country to improve its economic situation, especially to promote tourism growth. Latvia also hopes to participate in the organisation of one of the next Winter Olympics, using the bobsleigh and luge track in Sigulda. The work looks at the potential benefits for Latvian tourism from hosting the Olympic Games, which would come most from neighbouring countries and geographically nearby countries. The work also reviews the potential costs of organising the Olympic Games in Latvia, which could be around EUR 32 per capita, which, compared to other Olympics organising countries, is relatively low. The study consists of 3 chapters and 8 sub-chapters. It uses 52 literature sources, 33 images, 3 attachments and 1 table.
The impact of hosting the Olympics on the country's growth of tourism
Keywords: Ekonomika; sports; tūrisms; olimpiskās spēles; tūrisma pieaugums