Slenga lietojums žurnāla "Cosmopolitan" izdevumā - Bubko, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt pieejamo teorētisko materiālu par tulkošanas metodēm, slengu un publicistikas stilu kā vienu no valodas funkcionālajiem stiliem, kur slengs tiek izmantots arvien biežāk. Pētījums tiek balstīts uz autores akadēmiskās tulkošanas prakses laikā apkopotajiem slenga piemēriem sieviešu žurnālā "Cosmopolitan". Šajā darbā tiek sniegtas vispārīgas definīcijas par to, kas ir slengs, kā arī ieskats par slenga raksturīgākajām pazīmēm un tā lietojumu publicistikas valodā. Maģistra darba izstrādē tika izmantota deskriptīvā un analītiskā metode, Izmantojot šīs metodes pētījuma praktiskajā daļā, darba autore secināja, ka tulkojot slenga piemērus no avotvalodas (angļu valodas) mērķvalodā (latviešu valodā), piemēri zaudē savu nozīmi, kā arī stilistisko ekspresiju, tāpēc ir iespējams secināt, ka latviešu valodā nav iespējams tieši pārtulkot minētos slenga piemērus, saglabājot oriģinālvalodā iekļauto domu.

The goal of the paper is to investigate the available theoretical background on the translation methods, slang and publicistic style as one of the functional styles of language, where slang is used more frequently. The research is based on the author's collected slang examples during the academic translation practice from magazine "Cosmopolitan". This paper presents the definitions of slang, as well as the insight into the main characteristics of slang and its use in publicistic style. For the development of the present Master's paper, the descriptive and analytical methods were used. Having applied these methods to the practical analysis of the present study, the author concluded that during the translation of examples from source language (English) to the target language (Latvian), examples lose their meaning, as well as the level of informality and it is not possible to translate these examples in Latvian by saving their original thought.
The Use of Slang in Magazine "Cosmopolitan"Issue
Keywords: Valodniecība