Agrotūrisma maršruta izstrāde Jaunpils novadā. - Frīde, Adīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir "Agrotūrisma maršruta izveide Jaunpils novadā". Tas sastāv no piecām nodaļām, kas ietver 41 attēlu, 2 tabulas un 69 literatūras avotus, ar kopējo apjomu 120 lpp. Darba mērķis ir izveidot agrotūrisma maršrutu Jaunpils novadā. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek raksturots agrotūrisms - tā funkcijas, elementi, agrotūrists, kā arī agrotūrisma produkti un pakalpojumi. Praktiskajā daļā tiek analizēta Latvijas un ārvalstu tūristu ieinteresētība un zināšanas par agrotūrismu, kā arī veiktas ekspertu intervijas, kas deva nozīmīgu ieguldījumu maršruta izveidē. Pētījuma rezultātā tiek izstrādāts agrotūrisma maršruts Jaunpils novadā, balstoties uz aptaujas anketām un ekspertu intervijām. Darba beigās tiek veikti secinājumi un izteikti priekšlikumi lauksaimniekiem, "Lauku ceļotājam" un Jaunpils pašvaldībai.

The theme of bachelor thesis is "Agritourism route development in region of Jaunpils". It consists of five chapters, with total amount of 120 pages, 41 illustrations, 2 tables and 69 literature sources. The aim is to develop agritourism route in region of Jaunpils. Theoretical part examines agritourism in general, relevant features of agritourist, also agritouristic products and services. Practical part analyses surveys, where tourists show their knowledge and interest in agritourism, as well as agritourism expert interviews. In the result of study, new agritourism route is made, based on needs and interests of the respondents, as well as expert opinion. In the end of the thesis authors are drawing conclusions and come up with suggestions for Municipality of Jaunpils, "Lauku ceļotājs" and local farmers.
Agritourism Route Development in Region of Jaunpils.
Keywords: Vadībzinātne