Sievietes reprezentācija Rīgas kinostudijas filmās "Pūt, vējiņi" un "Lietus blūzs" - Cērpiņa, Krista Kristija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Sievietes reprezentācija Rīgas kinostudijas filmās "Pūt, vējiņi" un "Lietus blūzs" ”. Darbā tiks apskatītas konkrētās filmas, kurās ir plaša sieviešu lomu ekranizācija, lai spētu veikt secinājumus par filmās esošo sieviešu reprezentāciju Rīgas Kinostudijas kontekstā. Darbā teotētisko bāzi veidos sekojošas teorijas – reprezentācijas, feminīnā kino teorija un laikmeta raksturojums. Darba metodoloģiskajā daļā tiks apskatītas un empīriskajā daļā realizētas kvantitatīvā kontetnanalīze, semiotiskā un nartīva analīzes. Darba mērķis ir izpētīt sievietes reprezentāciju Rīgas Kinostudijas filmās.

The theme of the bachelor thesis is „Woman's representation in Riga Film Studio films "Pūt vējiņi" and "Lietus blūzs" ”. In this bachelor thesis will be rewieved two kind of films, where women are mostly featured. So research worker could do conclusions about movies in context of Rigas Kinostudija. The teoretical part of reaserch paper describes representation theory, feminine cinema theory and characteristics of the age. The aim of the research paper is to explore womans representation in Rigas Kinostudijas movies.
Woman's representation in Riga Film Studio films "Pūt vējiņi" and "Lietus blūzs"
Keywords: Komunikācijas zinātne; sieviete; reprezentācija; naratīvs; filma Pūt, vējiņi; filma Lietus blūzs