11-12 gadus vecu pusaudžu labvēlīgas attieksmes pret sevi veidošanās veicinošie faktori evaņģēliski luteriskās draudzes svētdienas skolā X - Gulbe, Elīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Pētījumā ir teorētiski pamatoti un empīriski noteikti faktori, kas veicina 11 – 12 gadus vecu pusaudžu labvēlīgas attieksmes pret sevi veidošanos evaņģēliski luteriskās draudzes svētdienas skolā X. Teorētiski ir izanalizēts attieksmes jēdziens un 11 – 12 gadus vecu pusaudžu psihofizioloģiskās īpatnības, raksturota evaņģēliski luteriskās draudzes svētdienas skola X. Empīriski veikta 11 – 12 gadus vecu pusaudžu labvēlīgas attieksmes pret sevi veidošanās veicinošo faktoru analīze evaņģēliski luteriskās draudzes svētdienas skolā X. Pētījums var noderēt svētdienas skolas skolotājiem un turpmākai pētnieciskajai darbībai svētdienas skolā vai citā kultūrvidē. Atslēgvārdi: pusaudzis, attieksmes veidošanās, identitāte, evaņģēliski luteriskā draudze, svētdienas skola, labvēlīgas attieksmes pret sevi veidošanās veicinošie faktori.

In the research the contributing factors of 11 – 12 year-old adolescent self-positive attitude development at evangelical Lutheran congregation Sunday school X are theoretically substantiated and empirically defined. Theoretically the concept of attitude and the 11 – 12 year-old adolescent psycho physiological feature has been analyzed, and the evangelical Lutheran congregation Sunday school X has been characterized. Empirically the factors of 11 – 12 year-old adolescent self-positive attitude development at evangelical Lutheran congregation Sunday school X has been analyzed. The research may be useful for Sunday school teachers and for further research in Sunday school or other areas of culture. Key words: adolescent, attitude development, identity, evangelical Lutheran congregation, Sunday school, the contributing factors of 11 – 12 year-old adolescent self positive attitude development.
The Contributing Factors of 11-12 Year-old Adolescents Self Positive Attitude Development at Evangelical Lutheran Chuch Sunday School X
Keywords: Pedagoģija