Makroekonomisko indikatoru ietekme uz starptautisko valūtas tirgu - Celitāns, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Makroekonomisko indikatoru ietekme uz starptautisko valūtas tirgu”. Darba mērķis ir izanalizēt galveno makroekonomisko indikatoru, īstermiņa ietekmi uz valūtas kursu dinamiku un sniegt prognozes par ASV dolāra un eiro valūtas pāra tālāko iespējamo tendenci. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā bakalaura darba daļā tiek apskatīta valūtas tirgus izveidošanās vēsture, raksturojošie tirgus principi, kā arī galvenie valsts ekonomiku raksturojošie indikatori. Otrā daļa tiek apskatīta makroekonomisko indikatoru īstermiņa ietekme uz valūtas kursa svārstībām. Savukārt trešajā daļā tiek apskatīta ASV un eiro zonas valstu makroekonomisko indikatoru attīstība, 2012. gada 4. ceturksnī un 2013. gada 1. ceturksnī, un to ietekme uz valūtas pāra EUR/USD dinamiku šajā laika posmā.

Bachelor thesis is „Macroeconomic indicator impact on foreign exchange market”. Main tasks are, analyzing macroeconomi indicator impact on short – term currency exchange rate volatility and giving a forecast for the US dolar and euro currency pair, a possible future trend. This thesis consists of three parts. In the first part author looks at the theoretical aspects of foreign exchange market history, main principles and main macroeconomic indicators. Second part is dedicated to analyze macroeconomic indicator impact on short term currency rate changes. In the third part author looks at the main macroeconomic indicator development in the USA and euro – zone at the end of year 2012 and at the beginning of year 2013, at the end of the part three, there is given a forecast for cureency pair EUR/USD dynamics in continuation of 2013.
Macroeconomic Indicator Impact on Foreign Exchange Market
Keywords: Ekonomika