Bibliotekāru iesaistīšanās darbā publiskajās viena darbinieka bibliotēkās - Žabaļuna, Rita (Latvijas Universitāte, 2021)
Bibliotekāru iesaistīšanās darbā viena darbinieka bibliotēkās ir viens no bibliotēkas ikdienas procesu kvalitatīvas un efektīvas izpildes aspektiem. Apzinot personāla iesaistīšanās faktorus, ir iespējams noteikt un uzlabot bibliotekāru iesaistīšanos darbā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai viena darbinieka publiskajās bibliotēkās strādājošie bibliotekāri ir darbā iesaistījušies, un kādi faktori ietekmē to iesaistīšanos darbā. Pētījuma ievaros veikta viena darbinieka publisko bibliotēku bibliotekāru anketēšana un intervijas. Pētījuma rezultāti norāda, ka viena darbinieka publisko bibliotēku bibliotekāri ir darbā iesaistījušies vidēji divas dienas nedēļā, tomēr ir vairāki pastāvoši faktori, kas kavē bibliotekāru pilnvērtīgu iesaistīšanos. Rezultātu iegūšanai ir izmantota Utrecht Work Engagement Scale un kontentanalīze.

Librarian work engagement in one employee public libraries is one of the aspects for qualitative and effective daily process performance. By identifying the factors involved in employee engagement, it is possible to identify and improve the engagement of librarians in their work. The aim of the study is to find out whether librarians working in one employee’s public libraries are engaged in their work and what factors influence their work engagement. In the framework of the research, librarians of one employee public libraries were surveyed and interviewed. The results of the research indicate that librarians that work in public one employee libraries are engaged in their work on average two days a week, however, there are several existing factors that hinder the full librarian engagement. The Utrecht Work Engagement Scale and content analysis were used to obtain the results.
Librarian work engagement in Public one employee libraries
Keywords: Bibliotēkzinātne; personāla iesaistīšanās darbā; publiskās bibliotēkas; bibliotekāri; employee work engagement; public libraries