Žurnālistu blogi tradicionālajos medijos: Washington Post un v─dienas salīdzinājums - Supjeva, Laura (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā Žurnālistu blogi tradicionālajos medijos: Washington Post un V─dienas salīdzinājums tiek pētīts blogu saturs un analizēts tas, kādēļ tradicionālie mediji savās interneta versijās inkorporē blogus. Darba autore teorijā apskata blogu kā fenomenu, kas radies mūsdienu informācijas un tīklu sabiedrības attīstības ietekmē. Tāpat teorijā apskatītas blogošanas parādības ietekmes uz publisko sfēru un tās viengabalainības izzušana, kā arī sniegts teorētisks pamatojums žurnālistu blogošanas praksei. Darba autore kā pētniecības metodes blogu satura analīzē un to lomas tradicionālo mediju ietvaros noteikšanā izmanto kontentanalīzi tas kvantitatīvajā un kvalitatīvajā aspektā, kā arī dziļās intervijas metodi. Pētījuma mērķis bija noskaidrot bloga tekstu saturiskās iezīmes un īpatnības, noskaidrot, vai žurnālistikas blogus var uzskatīt par jaunu žurnālistikas žanru. Pētījuma beigās veiktie secinājumi liecina, ka blogus tradicionālie mediji izmanto kā komunikācijas līdzekli ar auditoriju, tādējādi cenšoties saglabāt to auditorijas daļu, kas par savu galveno informācijas gūšanas avotu saskata internetu. Atslēgas vārdi: publiskā sfēra, tīklu sabiedrība, informācijas sabiedrība, blogi, žurnālistu blogi, tradicionālie mediji.

Bachelor thesis J-blogs in Traditional Media: the Comparison of Washington Post and V-diena consist of research of blog content and the aim of incorporation of blogs into traditional media web sites. In theory part author of the thesis considers blog as a phenomenon which has appeared in a result of development of current information and network society. Theory as well considers blogging impact on public sphere and disappearing of it’s monolithic, also theoretical motivation of journalistic blogging has been considered. Author uses content analysis in quantitative and qualitative aspects as a research method to analyse content of blogs and their defining their role in traditional media. Also depht interview method has been used. Goal of research is to find out singularities and characteristic marks of blog text content, to clear up if journalistic blogs can be considered as a new genre of journalism. Conclusions made at the end of thesis shows that blogs are used by traditional media as communication tool with their audience thus trying to keep part of audience which considers internet as a primary source of information. Key words: Public sphere, network society, information society, blogs, j-blogs, traditional media
J─blogs in the Traditional Media: Comparison of Washington Post and V─diena
Keywords: Komunikācijas zinātne