Spēles izstrāde Windows Phone 7 mobilajiem telefoniem - Ivanovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Windows Phone 7 ir jaunākā Microsoft kompānijas mobilā operētājsistēma, kura ātri attīstās. Bakalaura darbs „Spēles izstrāde Windows Phone 7 mobilajiem telefoniem” ir veltīts šīs platformas pētīšanai. Pagaidām operētājsistēma nav plaši izplatīta un tai ir vairāki trūkumi. Darba mērķis ir izpētot šīs platformas iespējas un pieejamās tehnoloģijas, izstrādāt mobilo spēli. Autors pievērš uzmanību spēles izstrādes problēmām un to risināšanas metodēm un iespējām. Rezultātā ir izstrādāta Windows Phone 7 mobilā spēle, apskatīta operētājsistēmas pamatfunkcionalitāte un atrisinātas vairākas mobilās spēles izstrādes problēmas. Atslēgvārdi: mobilās platformas, spēles izstrāde, Windows Phone 7, XNA.

Windows Phone 7 is the newest mobile operating system from Microsoft. Bachelor’s thesis “Windows Phone 7 game development” analyzes this platform. At this point in time the platform is not widely used and has some functionality problems. Work’s purpose is to develop mobile game and research platform with available technologies. The author emphasizes the challenges of mobile game development. As a result, a game for Windows Phone 7 operating system has been developed, the basic functionality of the operating system has been analyzed and main mobile game development related problems have been resolved.
Windows Phone 7 game development
Keywords: Datorzinātne