Informācijas apmaiņas process starp māsu un pacientu klīniskajā vidē - Maticina, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura tēma ir informācijas apmaiņas process starp māsu un pacientu klīniskajā vidē. Pamatojoties uz pētnieciska darba mērķi teorētiski analizēt un praktiski izvērtēt informācijas apmaiņas procesu starp māsu un pacientu klīniskajā vidē tiek izvirzīta hipotēze par apmaiņas procesa nepietiekamību starp māsu un pacientu klīniskajā vidē. Izmantojot kvantitatīvo pētniecības metode, hipotēze tiek apstiprināta. Pētniecības instruments ir anketa ar 11 jautājumiem, kur respondenti izvērtēja jautājumus pēc 5 balles skalas. Pētījumā tiek analizēta Virgīnijas Hendersones māszinību teorija. Darbs sastāv no teorētiskās un pētnieciskās daļas. Teorētiskajā daļā tika sniegta informācija par informācijas apmaiņas procesu klīniskajā vidē. Pētnieciskajā daļā ir apkopoti pētnieciskā darba rezultāti. Darbā tiek izmantoti 21 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: Informācijas apmaiņas process, saskarsme, komunikācija.

Bachelor's research theme is the information exchange process between nurses and patients in the clinical environment. Based on the research work aim to analyse theoretically and practically to evaluate the process of information exchange between nurses and patients in the clinical environment is the hypothesis of the exchange process between the scarcity of nurses and patients in the clinical environment. Using quantitative research method, the hypothesis is confirmed. Research tool is a questionnaire with 11 questions where respondents assessed the questions of 5 points scale. The study assesses the Virginia Henderson nursing theory. The work consists of theoretical and research parts. In the theoretical part it was informed about the information exchange process in the clinical environment. Part of the research are summarised in the research results. 21 sources were used in the work. Keywords: process of information exchange, communication.
Information Exchange Process Between Nurses and Patients in the Clinical Enviroment
Keywords: Medicīna; Informācijas apmaiņas process; saskarsme; komunikācija; pacients